Ez a blog nem egy urbexes blog, beszélhetnék itt a koronáról, meg úgy általában a Picuriról is -lehet, fogok is majd- most mégis megint ilyen bejegyzés jön.

A Club Aliga Üdülőközpontot Balatonvilágoson találjátok, karnyújtásnyira a balatonaligai vasútállomástól. 10 hektáros strandjával és 2 km hosszú partszakaszával az egyik legnagyobb létesítmény a Balaton-parton, ráadásul egy 50 hektáros arborétum jellegű őspark is tartozik hozzá. A komplexum nemcsak különleges fekvéséről híres, de 2013-ban és 2014-ben helyett adott az egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválnak, a B.my.Lake-nek is. Területének azonban nem mindegyik része látogatható. A lezárt részen több omladozó, évtizedek óta elhagyatott épület is áll.

Laknám!

Az Aligai út 1. alatt találod a létesítmény bejáratát, sorompó és portaszolgálat van.
Mi is gondolkoztunk egy darabig, milyen indokkal domáljuk át magunk a sorompós recepción, aztán odaálltunk, kinyílt. Jár oda mindenki a kikötőbe, partra.
(Hogy így egyáltalán mi értelme van az őrzésnek?)

Egy civilruhás őr sétálgat az “üzemeltetésből kivont” területen, többször is találkoztunk. Nem kérdezett, nem foglalkozott velünk. Diszkréten nyugodtan lehet mászkálni.

Érdemes a benti kitáblázott parkolóban letenni a kocsit és lesétálni a part irányába, mert már ott is vannak elhagyott gépházak, szállodák. Igaz ezekbe nagyon nem lehet bemenni, mert eléggé szem előtt vannak és mintha még lett volna némelyikben áram es riasztó is.

A legtöbb épület viszont nyitva van, bár “belépni tilos”, de a kutyát nem érdekli, hogy mit csinálsz ott.