De ne egy csilli-villi wellness szállodát képzelj el, ismét urbexeltünk, ezúttal Dobogókőn. Sajnos benne van a pakliban, hogy a koronavírus miatt további szigorításokat vezetnek majd be a jövő héten, aztán akkor nem lesz mászkálás, kirándulgatás…

Igen, felküldöm a szobapincért!

Szóval ma nekünk is sikerült eljutnunk a sokak által ismert, szinte már klasszikusnak nevezhető urbexes célpontba. Az állapotok annál is rosszabbak voltak, mint amire számítottunk. Igazából már mindent szétvertek itt. Egyébként annyian voltak ma az épületben, mintha újra megnyitották volna… Kisebbfajta “dugó” volt odabent még a tetőn is rengetegen szelfizgettek. Fiatalok, idősek, családok kisgyerekkel.
Úgy tűnik, hogy mindenkiben van egy kis urbexes.

Kis érdekesség: 1971-ben épült, a Pilis-hegység legmagasabb pontján, a dobogókői kilátó közvetlen szomszédságában. Panorámás szobákkal, étteremmel, uszodával és szaunával várta a kirándulni és pihenni vágyókat, egészen 2009-es bezárásáig. A bezárást követően az épületbe több alkalommal betörtek. A hotelt később idősek otthonává akarták alakítani, de 2017-ben tűz ütött ki, az épület felső szintje és a tetőszerkezet szinte teljesen leégett. Amit nem a tűz pusztított el, azt megtette az oltáshoz használt víz, napjainkra pedig a vandálok igazából az épület vázáig szétverték az egészet.

Felmondott a medencésfiú…

Bejutás, ha téged is érdekel:
Nagy parkoló van. WAZE-be elég beírni azt, hogy “Dobogókői Kilátó”. A dobogókői kilátótól jobbra induljatok; ne a Rezső kilátó felé menjetek. Nagyon közel van a parkolóhoz . A bejutással semmi gond, csak besétáltok az ajtón. Őrzés, kamera, kerítés nincs.

Hazafelé kis kerülővel egy elhagyott pszichiátrián is jártunk, de az majd egy következő bejegyzés lesz.