Ha nem is jó, de mindenképpen emlékezetes év volt ez a 2020-as. Nem bánom, hogy vége, és csak bízom benne, hogy a 21’ jó lesz.
Azért összeszedem, hogy mi minden történt velem idén:

Januárban még ki sem józanodtunk igazán a tavalyi Szilveszteri mulatság után, vonatra szálltunk és elutaztunk Prágába. Fantasztikus élmény volt a Cseh fővárosba látogatni, Prága januárban is ezreket vonz. Nagyokat kajáltunk, sokat „turistáskodtunk” a cseh nemzeti eledelből -a sörből- jelentős mennyiséget fogyasztottunk. Félrészegen, karaoke-helyet keresve belecsöppentünk egy melegbár hétköznapinak nem mondható forgatagába, nagy élmény volt. Ahogy az is, amikor étterembe mentünk, de a leves után nem főételt, hanem Jagermeistert meg vodkát ebédeltünk.

Februárban hallottunk valami koronavírusról, de az valahol Kínában volt, marha messze tőlünk. Így nem foglalkoztunk vele. A Picurinál Valentin mulatságot tartottunk, utána Veszprémben Paddy And The Rats koncertre mentünk. Voltunk színházban is, hosszú várakozás után sikerült bejutni a Pál utcai fiúkra a Pannon Várszínház előadásában.

Márciusban, az évben először szerettek volna beszervezni az OVB-be, de ezt a remek ajánlatot visszautasítottam. Helyette felújításokba kezdtünk, hiszen bezárt a kocsma. Bezárt az egyetem, meg a sulik is. Távoktatás mellett távkocsmát tartottunk, szabadidőnkben pánikvásároltunk.

Áprilisban maszkban mentünk bankba meg dohányboltba és senki nem rémült meg. Ez akkor furcsa volt, de nagyon. Közben nekiálltunk ételeket kiszállítani, kipróbáltuk magunkat ezen a piacon is.

Májusban, az évben másodszor szerettek volna beszervezni az OVB-be, de ezt a remek ajánlatot ismételten visszautasítottam. Helyette kinyitottuk a Picurit, a Social Distancing pedig beépült a tudatunkba.

Júniusban több ízben bejártuk a Badacsonyt, túráztunk, és mindenféle vendéglátóipari egységek kínálatát kóstoltuk végig. Urbexelni kezdtünk, számos elhagyott épületet, gyárat, szállodát látogattunk meg. A Picuriban ismét nekiálltunk karszalagot osztani a felnőtteknek, a szezon pedig kőkeményen beindult.

Júliusban óriáskerekeztünk Almádiban, aztán a városban először töltőpontot létesítettünk kisteljesítményű elektromos járműveknek a Tulipánudvarban. A haveri társaság bátorítására elhatároztam, hogy a következő választásokkor indulni fogok egy képviselőtestületi székért.

Augusztusban tízéves lett a kedvenc kocsmám, többszáz fős eseménnyel és retro partyval köszöntöttük a Picurit. Megtartottuk a „nyárnyitó” RIDE-ot, koncertek és tánc kíséretében dübörgött a Balatoni nyár. Megérkezett a Balcsira a LIME, komoly részt vállaltunk az üzemeltetési feladatokban.

Szeptemberben, a nyári őrület után elutaztunk Pécsre. Tévétorony, lakatfal, Kiskorsó, Nappali, Csinos. Hazaérve és feltöltődve korlátozásokba botlottunk: a hónapban csak 11-ig voltunk nyitva. Ebben a hónapban történt meg, hogy az autókozmetikába adott autómmal a szimpatikus fiatalember elutazott Budapestre és valami útépítésen áthajtva pöppet’ összetörte.

Októberben Halloween bulit tartottunk, rekordszámú beöltözővel. Ez volt talán a legsikeresebb beöltözős buli a tíz év alatt.

November elején koronagyanúval karanténba kerültem, ezt pozitív teszt követte. Közben bezárt a kocsma is, bedurvult a vírus. Az elkülönítésem lejártával elutaztunk a Dunakanyarba, egy elhagyott pszichiátrián is jártunk. A hónap második felében ismét kiszállításra adtuk a fejünket, új ételekkel és partyservice szolgáltatással.

Decemberben nagyon vártuk az enyhítéseket, amik sajnos elmaradtak így maradtam pizzafutár. Jókat röhögtünk az aktuálpolitikai helyzeten, lemásztunk az ereszről. Egyik éjszaka bűnözővé váltam: jól megbüntettek a kijárási tilalom megszegéséért. Karácsonyoztunk egyet szűk családi körben, rendeltem egy hadseregre elég tűzijátékot. Csúszkáltunk az ónos esőben és rengett alattunk a föld is.

Ez volt az én 2020-am, köszönöm, ha a része voltál.
Találkozunk jövőre!