Tegnap éjjel rámírt egy srác.
“Szia, egy közös ismerősünk ajánlott, terjeszkedik a cégünk, hátha érdekel egy üzleti lehetőség.”
Na, mondom fasza, még egy OVB-s, vagy valamilyen MLM-es piramisos agyfasz.
Szeretem húzni az ilyenek agyát, hát belementem: Meséljen kicsit, mi a sztori?

Hát baszki, ez talán nem is átverés: A Budapesten, Prágában (és Európa, sőt világszerte) ismert LIME rollereket lehoznák a Balatonra is. Ezeket kellene tölteni, áthelyezni és a hibásakat összeszedni.

A cég küldött egy szerződés-mintát is: A lényeg, hogy töltőket keresnek, nem munkatársakat, hanem alvállalkozókat. Szóval nem nevezhetem magam “Lime-osnak” és a logójukat sem hordhatom. Egyszerű “Juicer” leszek, egy figura, aki lemerült rollereket gyűjt.

A srác elmondott ezt-azt:
1 roller után a fizetés 450-975ft között van és az áram számla 30 ft alatt van ami töltésre megy el. Nyilván amúgy az idő és a szállítás ami itt igazából költség, bár engem nem is feltétlenül a pénz motivál, de az elektromobilitás és az okos (vagy okosodó) város gondolata viszont igen.

Hoznak ezer-ezerkétszáz rollert Csopaktól Akarattyáig, egyelőre két-három hónapra, próbaképpen. Október 23.-ai hosszú hétvégéig tuti maradnának.

Augusztus 19.-én indul a szolgáltatás. Amúgy várják másik vállalkozók jelentkezését is tölteni, és mint mondtam, engem nem a pénz motivál* just fun.

*: Soha, soha ne hidd el, ha egy vállalkozó azt mondja, nem motiválja a pénz. Dehogynem. Esetleg nem ÚGY, hanem mint extra profit egy eredetileg nem profilbavágó tevékenységgel.

Bárki, aki szeretne lehet Juicer. A menete igazán egyszerű:
-Légy vállakozó
-Töltsd le a Lime Appot.
-Kattints a megfelelő menüpontra.
-Nyomkodd végig a regisztrációs űrlapot.
-Kapsz egy csomó emailt.
-Vegyél töltőket amennyi kell (egyelőre ingyen adják, mert kell a juicer.)

Kitűzök egy célt, egy hónap múlvára, szeptember 19.-ig: ha meglesz mondjuk egy kezdő magyar Java programozó fizuja rollertologatásból,
ad1: foglalkozom vele később is.
ad2: a “talált pénzt” belföldi utazásra költjük a szezon után.

Beszámolok majd a tapasztalatokról.