Miért az oltás, és CSAK AZ OLTÁS ment meg minket?

Nagyon sok oltóanyag, több tízezer -talán több százezer- dózis áll a raktárakban, ezeket kell legkésőbb december 21-ig beadni.
Nem fog „megromlani”, nem ez az ok:
Hanem az, hogy, az EU a Covid19-oltóanyag engedélyezési eljárásának felgyorsítása érdekében nem várta ki 2020 decemberében a szokásos értékelési időt. Azért, hogy az oltóanyagok hamar beadhatóak legyenek, azok csak feltételes forgalombahozatali engedélyt kaptak.

Ez az engedély pedig maximum egy évre szól, december 21.-én lejár.

Itt a hivatalos EU-s engedély

A rendőröknél, tűzoltóknál, a honvédelemnél vagy a NAV-nál nem túl magas az átoltottság, így az állam, mint az ő munkaadójuk kötelezhet több tízezer „munkavállalót” az oltás felvételére.

A mai Kormányinfón elhangzott nagyjából 4:50-nél. “A magyar állam természetesen szintén munkáltató, és ezt az állami szerveknél is érvényesíteni fogjuk. Ott is elő fogjuk írni széles körben az oltási kötelezettséget.”

HVG a kormányinfóról: Az állami szerveknél kötelező lesz az oltás, önkormányzatok maguk döntenek.Egy évig fizetés nélküli szabadságra kell küldeni a vakcinát nem felvevő munkavállalókat. Ha egy év múlva még aktuális a kérdés, akkor pedig el is lehet őket bocsátani. Gulyás szerint ezzel tudják a legjobban az oltásra ösztönözni az embereket.

Azt azért megnézem, hogy egy kapitányság felét elküldik egy év fizetetlen szabadságra. Itt a lehetőség a gyors leszerelésre.